Product was successfully added to your shopping cart.

Saumur Brut

Schrijf de eerste review over dit product

Een verfijnd aperitief en begeleider van lichte vleesgerechten en oesters. Delicate en elegante smaak met zowel florale als fruitaroma’s.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Domaine de la Paleine is eigendom van Laurent en Marc Vincent. Zij worden op het domein geassisteerd door Patrick Nivellau die verantwoordelijk is voor de kelder en dus gelijk de vinificatie. Sinds 2013 is het domein biologisch gecertificeerd. Het domein beschikt over 1,5 kilometer aan galerijen voor de opslag van haar wijnen. Hier is een constante temperatuur van 12°C en ruim 100.000 flessen rijpen hier om op de markt te worden gebracht als de tijd daar is.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Saumur brut

Druivenras(sen):

60% chenin blanc, 20% chardonnay, 10% cabernet, 10% grolleau gris

Wijngaard:

De wijngaarden van Domaine de la Paleine zijn voornamelijk beplant met chenin blanc en cabernet franc en meten in totaal 35 hectare. In 2010 is men volledig overgestapt op biologische wijnbouw en zodoende wordt hier niet gewerkt met pesticiden en/of herbiciden. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en silex. Er staan 4.500 stokken per hectare aangeplant.

Vinificatie:

Rendement van 40 hl/ha en dus een beperkte opbrengst. Na binnenkomst een zachte persing en fermentatie op 20°C.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Een verfijnd aperitief en begeleider van lichte vleesgerechten en oesters. Delicate en elegante smaak met zowel florale als fruitaroma’s.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Domaine de la Paleine