Product was successfully added to your shopping cart.

Hors d’Age Ambré 25 ans

Schrijf de eerste review over dit product

Mooie amber-kleurige wijn met voor een vin doux naturel vrij droge smaak. In de geur en smaak noten en gedroogd en gekonfijt fruit.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Domaine Vaquer is in 1912 opgericht door de overgrootvader van Bernard Vaquer, wijlen echtgenoot van Fréderique Vaquer. Bernard volgde zijn opleiding in Dijon, alwaar hij Fréderique leerde kennen. Na zijn opleiding keerden zij terug naar het familiedomein. Sinds het overlijden in 2001 is Fréderique de wijnmaakster van het domein. Als “Bourguignonne” maakt zij een stijl wijnen, die doet denken aan de rode wijnen uit de Côtes de Nuits. In dit gedeelte van de Roussillon vindt men een bodem, die kalkrijk is en men treft volop die typische Mediterrane “garrigue” aan. In dit gedeelte heeft de wind een belangrijke rol. Het wijngaardareaal van Vaquer ligt op 200 meter boven zeeniveau en is in totaal zo’n 15 hectare groot. Fréderique Vaquer werkt zo natuurlijk mogelijk in de wijngaarden, oftewel volgens de regels van de agriculture raisonnée. Dus veel werk in de wijngaarden, om deze op een zo natuurlijke mogelijke wijze te onderhouden. Er wordt op een zo rijp mogelijk moment geoogst en alle druiven worden ontsteelt.  Bij de rode wijnen prefereert zij rémontage boven pigeage. Zoveel mogelijk wordt er met natuurlijke gisten gewerkt en de fermentatie vindt plaats op cementen vaten. Eén of twee wijnen ondergaan een opvoeding op eiken, maar dit is puur om bepaalde aroma’s te laten ontwikkelen en niet om hout nadrukkelijk in de wijnen naar voren te laten komen.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Rivesaltes

Druivenras(sen):

Grenache blanc, grenache gris en maccabeu

Wijngaard:

De bodem bestaat argilo-calcaire afzettingen en de wijngaard ligt op zo’n 200 meter boven zeeniveau. De bodem is hier gevormd door de ijstijd en zodoende zien wij veel rond keien en gesteente in de grond die van oorsprong in de rivieren lagen.

Vinificatie:

Het cementen vat nummer 10 is bij Domaine Vaquer het vat voor de solera. Ieder jaar wordt er een gedeelte van het vat afgevuld op fles en een zelfde hoeveelheid, minimaal 10 jaar oude, wijn toegevoegd. Hierdoor is er een constante kwaliteit

Houtopvoeding:

Nee

Smaakomschrijving:

Mooie amber-kleurige wijn met voor een vin doux naturel vrij droge smaak. In de geur en smaak noten en gedroogd en gekonfijt fruit.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

17%

Serveren:

12-14ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Vaquer