Product was successfully added to your shopping cart.

2016 El Paso del Lazo verdejo-viura

Schrijf de eerste review over dit product

Fijne stuivende geur met citrus en wit fruit. In de smaak heeft de wijn een verleidelijke fraîcheur met fijne zuren en een goede afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

De wijnstreek Rueda is een onderdeel van Castilla-y-Léon war het bekende wijngebied Ribera del Duero ook toebehoord. De bekendste stad is Valladolid waar ook direct de beste wijngaarden van de streek zijn terug te vinden. Mede door de hoge ligging van de wijngaarden is de streek uitermate geschikt voor het maken van frisse witte wijnen, naast de fameuze rode wijnen van de streek. De beste wijnen van de streek worden gemaakt van de verdejo-druif. Ndere voorkomende rassen zijn viura en sauvignon blanc. Voor de rode wijnen staat tempranillo aan de basis.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Rueda, Spanje

Druivenras(sen):

100% verdejo

Wijngaard:

In het oosten van de streek vinden wij oude wijnstokken terug die aan de basis staan van deze wijn. De druiven worden 's nachts geplukt om optimale frisheid te behouden.

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst koud gestabiliseerd en de vinificatie vindt geheel plaats op temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen vaten.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Stuivend karakter met witte bloemen en citrusfruit . De smaak is vrij rijk, met veel fruit en een verfijnde aciditeit. De afdronk is lang en ook hier komen de fijne frisse zuren goed terug.

Smaaktype:

Fris & fruitig

Alcohol:

13%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Hammeken Cellars