Product was successfully added to your shopping cart.

2017 Cape Town Sauvignon blanc

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn toont een heeft in de geur iets van tropisch fruit, met ook tonen van groene kruiden. De smaak is rijk en lekker droog tegelijk. Lekkere citrustonen in de afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

In het uiterste puntje van False Bay liggen de wijngaarden van Cape Point Vineyards. Dit unieke estate excelleert in witte wijnen van sauvignon blanc, chardonnay en sémillon. Cape Point Vineyards is gelegen op een landtong, die omringd wordt door zowel de Indische als Atlantische oceaan. Twee oceanen, die veel verkoeling brengen en zorgen voor een echt zeeklimaat. Hier profiteren de witte druiven van.  Sauvignon blanc en sémillon zijn hier stuivend en grassig, op een wijze zoals men die niet vaak in Zuid-Afrika tegenkomt. Cape Point is “groot” geworden onder leiding van de geprezen wijnmaker Duncan Savage. Hij heeft in 2016 Cape Point overgedragen aan zijn assistente Riandri Visser die net als Duncan is afgestudeerd aan de Elsenburg Agricultural College. Voor Cape Point werkte zij onder meer bij Tierhoek en Tokara alvorens vanaf 2014 te starten in de kelder van Cape Point. Cape Point Vineyards wordt gerekend tot de beste domeinen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

 

Herkomstbenaming:

WO Cape Town, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

97% sauvignon blanc en 3% sémillon

Wijngaard:

De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden rondom Noordhoek en van de eigen wijngaarden van Cape Point Vineyards. De bodem bestaat hier voornamelijk uit graniet.

Vinificatie:

De vinificatie heeft volledig plaatsgevonden op roestvrij stalen tanks op een temperatuur van 16-20C. Er is geen schilinweking geweest en na drie maanden is de wijn gebotteld.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

De wijn toont een heeft in de geur iets van tropisch fruit, met ook tonen van groene kruiden. De smaak is rijk en lekker droog tegelijk. Lekkere citrustonen in de afdronk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Extra informatie

Producent Cape Point Vineyards