Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Vrede Chardonnay

Schrijf de eerste review over dit product

Rijp fruit als peer, maar ook citrus en “minerale” tonen. De smaak is rijk, maar gebalanceerd zonder te heftig te zijn. Een prachtige klassieke chardonnay.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Na 12 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de vinificatie bij het geprezen Hamilton-Russell, heeft Hannes Storm er voor gekozen zich volledig te gaan focussen op zijn eigen wijnen. In 2008 is hij begonnen met de aanplant van eigen wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei en in totaal heeft hij nu de beschikking over 4 verschillende plots. De eerste jaargang was in 2012 voor de Vrede Pinot Noir en Moya Pinot Noir (tegenwoordig Ignis). In 2015 volgden de Vrede Chardonnay en Ridge Pinot noir. Met de toevoeging van de wijngaard Ridge is Hannes de enige wijnmaker in Hemel-en-Aarde, die wijnen maakt op de drie verschillende terroirs die de vallei kent.

 

 

Herkomstbenaming:

Hemel-en-Aarde Vallei

Druivenras(sen):

100% chardonnay

Wijngaard:

Het fruit voor deze wijn komt van een “north-facing” wijngaard hoog in de Hemel-en-Aarde Vallei. De bodem is vrij arm en heeft veel kleirijk en steenrijk karakter met schalie. 

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven geperst in een basketpress en hierna volgt een fermentatie op eiken. Malolactische gisting is volledig en de opvoeding op eiken is als volgt: 20% nieuwe vaten en de rest is derdejaars. De totale opvoeding is 8 maanden. Slechts 1200 flessen geproduceerd.

Houtopvoeding:

Ja, 8 maanden op 20% nieuw eiken en de rest op derdejaars.

Smaakomschrijving:

Rijp fruit als peer, maar ook citrus en “minerale” tonen. De smaak is rijk, maar gebalanceerd zonder te heftig te zijn. Een prachtige klassieke chardonnay.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

14,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Storm Wines