Product was successfully added to your shopping cart.

2016 'T Voetpad

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur mooie tonen van citrus, venkel en florale tonen. De smaak is mooi gebalanceerd met een licht vettige structuur en gelijke tonen als in de smaak. De afdronk is lang en overweldigend.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Swartland, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Sémillon blanc, sémillon gris, chenin blanc, muscat d’alexandrie.

Wijngaard:

Wijngaard gelegen op de rooibos en tarwe-boerderij van Dirk Brand. Dit is de meest geïsoleerde wijngaard van het land en was geplant om zelf wijn te kunnen maken. De wijngaard is 1,4 hectare en aangeplant tussen 1900 en 1928. Alle stokken zijn pre-phylloxera en de stokken staan “kriskras” aangeplant. Hierdoor is het dus een “fieldblend”. De wijngaard wordt niet geïrrigeerd en er zijn nooit herbiciden of pesticiden gebruikt in de wijngaard.

Vinificatie:

Druiven van de wijngaarden worden gezamenlijk geperst en gevinifieerd en gaan na de persing, direct in oude houten vaten. Na 12 maanden vindt de botteling plaats. De wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Ja oude houten foeders

Smaakomschrijving:

In de geur mooie tonen van citrus, venkel en florale tonen. De smaak is mooi gebalanceerd met een licht vettige structuur en gelijke tonen als in de smaak. De afdronk is lang en overweldigend.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent The Sadie Family