Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Soldaat

Schrijf de eerste review over dit product

Belangrijk in deze wijn is het verfijnde rode fruit-aroma en de mineraliteit dat enkel bij absolute topwijnen van deze druif naar voren komt. Denk gerust aan de allerbeste Chateauneuf-du-Pape, waarvan deze druif ook de basis is.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Piekenierskloof, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Grenache.

Wijngaard:

Wijn afkomstig van een, in de jaren ’70 aangeplante, wijngaard in de Piekenierskloof in Zuid-Afrika. Dit is algemeen beschouwd hét terroir voor grenache in Zuid-Afrika. De wijngaard bevindt zich op een hoogte van circa 700 meter boven zeeniveau en heeft een bodem, welke rijk is aan graniet.

Vinificatie:

Na de oogst gaan de druiven “whole-bunch”in de tank voor een fermentatie, waarbij tweemaal daags de wijn wordt rond gepompt. Hierna een passage naar beton, alwaar de wijn 11 maanden op de lie verblijft. Voor de botteling wordt er een minieme hoeveelheid sulfiet toegevoegd. De wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Neen.

Smaakomschrijving:

Belangrijk in deze wijn is het verfijnde rode fruit-aroma en de mineraliteit, dat enkel bij absolute topwijnen van deze druif naar voren komt. Denk gerust aan de allerbeste Chateauneuf-du-Pape, waarvan deze druif ook de basis is.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent The Sadie Family