Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Skurfberg

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur mooie tonen van citrus en abrikoos. De smaak is mooi gebalanceerd met een licht vettige structuur. De afdronk is lang en overweldigend.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Olifantsrivier, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Chenin blanc.

Wijngaard:

Wijn van enkel chenin blanc, afkomstig van een drietal wijngaarden in Olifantsrivier. Een gebied dat bekent staat om zijn massaproductie, maar gelukkig heeft Eben Sadie hier wijngaarden gevonden, welke nog niet zijn aangetast door herbiciden en pesticides, welke hier zo vaak gebruikt worden. De bodem bestaat uit zandgesteente en heeft een zeer zanderig karakter. Er is weinig regenval in deze regio en de stokken hebben daarom hard moeten werken, om de te overleven zonder irrigatie. De ene wijngaard geeft aromatisch fruit, de tweede aards karakter en terroir, terwijl de derde en hoogst gelegen wijngaard zorgt voor aciditeit en fraîcheur.

Vinificatie:

Druiven van de wijngaarden worden separaat gevinifieerd en gaan na de persing, direct in oude houten vaten. Na 12 maanden vindt de blending plaats, waarop nog eens 6 maanden lagering volgt. De wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Neen,

Smaakomschrijving:

In de geur mooie tonen van citrus en abrikoos. De smaak is mooi gebalanceerd met een licht vettige structuur. De afdronk is lang en overweldigend.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent The Sadie Family