Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Sepia Reserva carmenère

Schrijf de eerste review over dit product

Donkerrode rode wijn met een licht paarse rand. In de geur iets vegetale tonen die worden begeleidt door ondermeer tonen van vanille. Donker fruit en aardse tonen. De smaak is vol en redelijk krachtig.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de bekendste Chileense wijnmakers is ongetwijfeld Pablo Morandé, hij is de oprichter van Vina Vistamar. Pablo Morandé is de ontdekker van één van Chili’s bekendste wijngebieden; de Casablanca Valley. Sinds enkele jaren worden de wijnen bij Vistamar gemaakt door Irena Païva, een vrouw die in Europa veel ervaring heeft opgedaan. Iets wat duidelijk is terug te proeven in alle verschillende wijnen. Een Europese stijl van wijn maken, zorgt ervoor dat de wijnen velen aanspreken.

 

 

Herkomstbenaming:

Chacapoal Valley, Chili

Druivenras(sen):

Carmenère.

Wijngaard:

Chacapoal Valley is een onderdeel van Maipo Valley en kenmerkt zich door een mediterraan klimaat. De bodem wordt gevormd door alluviale afzettingen en leem.

Vinificatie:

Traditionele rode wijnbereiding, waarbij de malolactische gisting plaats heeft op eiken vaten. Wijnmaakster Irena Païva selecteert hiervoor zowel Frans als Amerikaans eiken. De duur van de opvoeding verschilt per vat, maar is tussen 10 en 12 maanden.

Houtopvoeding:

Ja 10 tot 12 maanden.

Smaakomschrijving:

Donkerrode rode wijn met een licht paarse rand. In de geur iets vegetale tonen die worden begeleidt door onder meer tonen van vanille. Donker fruit en aardse tonen. De smaak is vol en redelijk krachtig.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

14%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Sustainable farming

 

Extra informatie

Producent Viña Vistamar