Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Savage Are we there yet

Schrijf de eerste review over dit product

Mooie robijnrode kleur. In de geur veel florale tonen, rood fruit en een aardse toon. De smaak is verleidelijk rijk en elegant. De afdronk is lang en indrukwekkend.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Duncan Savage studeerde in 2002 af aan de Elsenburg Agricultural College, als één van de topstudenten. In datzelfde jaar begon hij ook als wijnmaker te werken bij Cape Point Vineyards. In 2004 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor de wijngaarden, oftewel de “viticulturist”. Duncan is een traditionele wijnmaker, die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amphora’s van klei. Vanaf 2011 kreeg hij de mogelijkheid, om ook wijnen te gaan maken onder zijn eigen naam. Duncan heeft in de loop der jaren leren omgaan met wijngaarden gelegen aan de kust en op grotere hoogte, zogenaamd coolclimate terroir. De kennis die hij heeft opgedaan, komt terug in de wijnen onder zijn eigen naam. De rode wijnen hebben geen hoog alcoholpercentage. Zij zijn eerder rank en elegant, in plaats van dik en rijp, zoals men zo vaak ziet in de nieuwe wereld.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Swellendam, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

100% touriga nacional

Wijngaard:

Duncan Savage selecteerde verschillende wijngaarden nabij Swellendam, welke aan de basis staan van deze wijn. Het zijn zowel wijngaarden die eigendom zijn van David Trafford. De stokken zijn allen bushvines geplant op een stenig en kiezelrijk terroir. De ligging van de wijngaarden, ver van Cape Town waar de kelder van Duncan is gelegen, is de basis van de wijn.

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven vergist en gelagerd op nieuwe en oude grote houten vaten van Frans eiken. Er is minimale interventie tijdens de vinificatie, om zoveel mogelijk het terroir te laten terugkomen in de wijnen.

Houtopvoeding:

Ja.

Smaakomschrijving:

Mooie robijnrode kleur. In de geur veel florale tonen, rood fruit en een aardse toon. De smaak is verleidelijk rijk en elegant. De afdronk is lang en indrukwekkend.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

14,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Savage Wines