Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Savage Follow the Line

Schrijf de eerste review over dit product

Het vlaggenschip van Duncan Savage. De wijn heeft een rokerige tonen, veel rood fruit, florale tonen (als roos) en een minerale ondertoon. De smaak is rank en elegant met zijdezachte tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Duncan Savage studeerde in 2002 af aan de Elsenburg Agricultural College, als één van de topstudenten. In datzelfde jaar begon hij ook als wijnmaker te werken bij Cape Point Vineyards. In 2004 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor de wijngaarden, oftewel de “viticulturist”. Duncan is een traditionele wijnmaker, die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amphora’s van klei. Vanaf 2011 kreeg hij de mogelijkheid, om ook wijnen te gaan maken, onder zijn eigen naam. Duncan heeft in de loop der jaren leren omgaan met wijngaarden gelegen aan de kust en op grotere hoogte, zogenaamd coolclimate terroir. De kennis die hij heeft opgedaan, komt terug in de wijnen onder zijn eigen naam. De rode wijnen hebben geen hoog alcoholpercentage. Zij zijn eerder rank en elegant, in plaats van dik en rijp, zoals men zo vaak ziet in de nieuwe wereld.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Western Cape, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

41% cinsault, 24% syrah, 35% Grenache,

Wijngaard:

Duncan Savage selecteerde verschillende wijngaarden, welke aan de basis staan van deze wijn. Het zijn zowel wijngaarden dichtbij zee, als meer landinwaarts en dus wat hoger gelegen. De druiven worden met de hand geplukt.

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven vergist en gelagerd op nieuwe en oude grote houten vaten van Frans eiken. Er is minimale interventie tijdens de vinificatie, om zoveel mogelijk het terroir te laten terugkomen in de wijnen.

Houtopvoeding:

Ja.

Smaakomschrijving:

Het vlaggenschip van Duncan Savage. De wijn heeft een rokerige toon, veel rood fruit, florale tonen (als roos) en een minerale ondertoon. De smaak is rank en elegant met zijdezachte tannine.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Savage Wines