Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Pofadder

Schrijf de eerste review over dit product

Deze wijn is pure elegantie, maar heeft desalniettemin een enorme diepgang. Het voorbeeld, hoe een eenvoudige manier van wijn maken kan leiden tot een grote wijn. Veel rode kersen en een lichte citrus-toon markeren geur en smaak.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

Herkomstbenaming:

WO Swartland, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Cinsault

Wijngaard:

Wijn afkomstig van een wijngaard in Swartland, waarvan de bodem rijk is aan leisteen. De wijngaard ligt op Riebeek Mountain en was duidelijk de favoriete wijngaard uit de vijf keuzes, die er waren voor een cinsault-wijn.

Vinificatie:

Na de oogst is er een strenge selectie om zowel onrijpe als overrijpe druiven er uit te halen. De trossen worden vervolgens volledig in een open vat gefermenteerd en tweemaal daags is er een “punchdown”. Na een maand worden de druiven geperst in een “basket press” en vervolgens gaat de wijn gedurende een jaar op eiken houten vaten. De opbrengst was 28hl/ha en de wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Ja.

Smaakomschrijving:

Deze wijn is pure elegantie, maar heeft desalniettemin een enorme diepgang. Het voorbeeld, hoe een eenvoudige manier van wijn maken kan leiden tot een grote wijn. Veel rode kersen en een lichte citrus toon markeren geur en smaak.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Extra informatie

Producent The Sadie Family