Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Pinot Blanc les Trois Terroirs

Schrijf de eerste review over dit product

Een klassieke en vriendelijke wijn uit Ribeauvillé. Deze Elzasser is vol van smaak, elegant droog en licht kruidig. De afdronk is elegant en vriendelijk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jean Jacques Sipp was sinds 1973 de regisseur van het familiedomein, nadat hij zijn studie had voltooid aan de universiteit van Avize in. Hij heeft zich in de loop der jaren een gerenommeerde stijl van vinifiëren aangemeten, waarvan de basisbeginselen respect voor druif en natuur zijn. Deze basisbeginselen zijn de grondslag voor uitstekende wijnen. Tegenwoordig is zijn zoon Jean Guillaume, die na stages bij onder meer Guigal, Mont-Redon, Zind-Humbrecht, Olivier Leflaive en bij verschillende bedrijven in Nieuw-Zeeland, Chili en Zuid-Afrika, verantwoordelijk voor de vinificatie. Zijn stijl van vinifiëren is geheel in stijl met de andere jonge wijnmakers in de Elzas. Een moderne stijl met verfijnde aciditeit en wijnen, welke perfect passen bij de hedendaagse gastronomie.

 

 

Herkomstbenaming:

Elzas, Frankrijk

Druivenras(sen):

Pinot blanc

Wijngaard:

Druiven voor deze wijn zijn afkomstig van drie verschillende terroirs gelegen bij Bergheim, Ribeauvillé en Riquewihr. Iedere wijngaard levert een bijdrage aan deze wijn

Vinificatie:

Roestvrij stalen vaten, temperatuur gecontroleerd.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Een klassieke en vriendelijke wijn uit Ribeauvillé. Deze Elzasser is vol van smaak, elegant droog en licht kruidig. De afdronk is elegant en vriendelijk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Jean Sipp