Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Muscat de Rivesaltes

Schrijf de eerste review over dit product

Heerlijke muskaattonen en duidelijk tropisch fruit en kruiden als bergamot en wellicht zelfs gember.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Domaine Vaquer is in 1912 opgericht door de overgrootvader van Bernard Vaquer, wijlen echtgenoot van Fréderique Vaquer. Bernard volgde zijn opleiding in Dijon, alwaar hij Fréderique leerde kennen. Na zijn opleiding keerden zij terug naar het familiedomein. Sinds het overlijden in 2001 is Fréderique de wijnmaakster van het domein. Als “Bourguignonne” maakt zij een stijl wijnen, die doet denken aan de rode wijnen uit de Côtes de Nuits. In dit gedeelte van de Roussillon vindt men een bodem, die kalkrijk is en men treft volop die typische Mediterrane “garrigue” aan. In dit gedeelte heeft de wind een belangrijke rol. Het wijngaardareaal van Vaquer ligt op 200 meter boven zeeniveau en is in totaal zo’n 15 hectare groot. Fréderique Vaquer werkt zo natuurlijk mogelijk in de wijngaarden, oftewel volgens de regels van de agriculture raisonnée. Dus veel werk in de wijngaarden, om deze op een zo natuurlijke mogelijke wijze te onderhouden. Er wordt op een zo rijp mogelijk moment geoogst en alle druiven worden ontsteelt.  Bij de rode wijnen prefereert zij rémontage boven pigeage. Zoveel mogelijk wordt er met natuurlijke gisten gewerkt en de fermentatie vindt plaats op cementen vaten. Eén of twee wijnen ondergaan een opvoeding op eiken, maar dit is puur om bepaalde aroma’s te laten ontwikkelen en niet om hout nadrukkelijk in de wijnen naar voren te laten komen.

Herkomstbenaming:

Muscat de Rivesaltes

Druivenras(sen):

90% muscat petis grains, 10% muscat alexandrie

Wijngaard:

De bodem bestaat argilo-calcaire afzettingen en de wijngaard ligt op zo’n 200 meter boven zeeniveau. De bodem is hier gevormd door de ijstijd en zodoende zien wij veel rond keien en gesteente in de grond die van oorsprong in de rivieren lagen.

Vinificatie:

Na de oogst (opbrengst van 25hl/ha) worden de druiven is er een koude schilinweking en direct hierna volgt de persing in een pneumatische pers. Débourbage gedurende 48 uur op 6°c en hierna volgt de alcoholische gisting op 16°c.Na de toevoeging blijft er 105 gram suiker per liter over.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Heerlijke muskaattonen en duidelijk tropisch fruit en kruiden als bergamot en wellicht zelfs gember.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

15%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Vaquer