Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Mev Kirsten

Schrijf de eerste review over dit product

In de
geur mooie tonen van citrus en eerder perzik dan abrikoos. Op de achtergrond
ook bloemen en gedroogde kruiden. De smaak is mooi rijk met voldoende aciditeit.
De afdronk is lang en overweldigend.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Chenin blanc.

Wijngaard:

Wijn van enkel chenin blanc, afkomstig van een wijngaarden in Jonkershoek Vallei in Stellenbosch welke gezien wordt als oudste chenin blanc-wijngaard van het land. De wijn is vernoemd naar de, in 2015, overleden eigenaresse van de wijngaard. De bodem is rijk aan graniet en de wijngaard is grotendeels aangeplant in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Omdat de wijnstokken langzaam aan het afsterven zijn is er veel werk in de wijngaard nodig om het leven van de stokken te verlengen.

Vinificatie:

Druiven van de wijngaarden worden op andere wijze gevinifeerd dan de andere wijnen in de Ouwingerdreeks. Hier ondergaan de druiven eerst een “maceration carbonique” alvorens de fermentatie start. De oogst is overigens vrij vroeg in deze wijngaard om meer aciditeit en fraicheur te behouden in de wijn, de opbrengst is niet meer dan 7 hl/ha. Mede door de leeftijd van de stokken is er een kans op oxidatie, dit is de reden dat er iets eerder geplukt wordt en er een andere wijze van vinifiëren wordt toegepast. De wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

In de geur mooie tonen van citrus en eerder perzik dan abrikoos. Op de achtergrond ook bloemen en gedroogde kruiden. De smaak is mooi rijk met voldoende aciditeit. De afdronk is lang en overweldigend.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent The Sadie Family