Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Macon-Charnay "Les Chênes"

Schrijf de eerste review over dit product

Volle rijke wijn uit de Macon-streek. Veel bloemen en fruit in geur en smaak. De smaak is ook rijk en hier duidelijk mooie zuren en een lange afdronk

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Marie-Pierre Manciat heeft tegenwoordig de leiding op het domein dat gesticht werd door haar ouders. Haar vaders familie bezat  de wijngaarden in appellatie Macon en haar moeders familie de wijngaarden in de appellatie Pouilly Fuissé. Tegenwoordig bezit het domein ongeveer 12 hectare aan wijngaarden en de filosofie van Marie-Pierre is dat de wijnen gemaakt worden in de wijngaard. Zodoende is er veel aandacht voor de wijngaarden en de stokken.

 

Herkomstbenaming:

AOP Macon,  Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

chardonnay

Wijngaard:

De wijngaard Les Chênes heeft een bodem met veel  kalkhoudende klei en de stokken zijn gemiddeld 45 jaar oud. Er staan 7000stokken per hectare waardoor er een goede plantdichtheid is. Middels een groene oogst, indien noodzakelijk, wordt het rendement op zo’n 66 hl/ha gehouden.  Getracht wordt te oogsten bij een potentieel alcoholpercentage niet hoger dan 13%.

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven direct geperst en neemt de débourbage zo’n 24 uur in beslag. Voor de alcoholische gisting worden geen gisten toegevoegd.  Als het noodzakelijk is te filteren voor de botteling dan wordt dit gedaan met bentoniet.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Volle rijke wijn uit de Macon-streek. Veel bloemen en fruit in geur en smaak. De smaak is ook rijk en hier duidelijk mooie zuren en een lange afdronk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Manciat-Poncet