Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Les Muriers blanc, Coteaux du Languedoc a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Glanzende bleekgele kleur met een gouden gloed. De wijn heeft een prachtige neus ontwikkeld van wit fruit en witte bloemen. Rond, rijk en levendig met fijne zuren.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Mas Bruguiere is reeds sinds zeven generaties een familiebezit. Gelegen in de herkomstbenaming Pic Saint Loup is het een opvallend domein welke tegenwoordig onder leiding staat van Xavier en zijn vrouw Marjorie. Het 20 hectare tellende wijndomein werkt volledig biologisch en de stokken op de wijngaarden zijn allen van respectabele leeftijd. Mas Bruguiere is één van de belangrijkste domeinen in de appellatie Pic Saint Loup en moet worden gerekend tot de top van de Languedoc en deze appellatie. Wit is gemaakt van roussanne, marsanne en vermentino terwijl voor rood syrah, grenache en mourvèdre de belangrijkste druiven zijn.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Coteaux du Languedoc, Frankrijk

Druivenras(sen):

80% roussanne, 20% marsanne

Wijngaard:

De wijngaard waarop de druiven staan aangeplant bestaat uit verschillende bodemsoorten, kalkhoudende klei, zware rode kiezelhoudende klei.

Vinificatie:

Na de oogst direct geperst en het sap verblijft hierna op temperatuur gecontroleerde vaten. Gebruik van natuurlijke gisten en er wordt weinig sulfiet toegevoegd. 80% van de wijn verblijft op de lie in temperatuur gecontroleerde vaten, 20% op grote houten vaten van 500 liter.

Houtopvoeding:

Ja, 20% op demi-muid gedurende 10 maanden

Smaakomschrijving:

Glanzende bleekgele kleur met een gouden gloed. De wijn heeft een prachtige neus ontwikkeld van wit fruit en witte bloemen. Rond, rijk en levendig met fijne zuren.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

12-14ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

In conversie naar biologische wijnbouw

 

Extra informatie

Producent Mas Bruguiere