Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Kokerboom

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur iets van verse groene kruiden als dille en oregano. Tegelijk ook een toets van sinaasappel. De smaak heeft gelijke aroma’s als in de geur en  deze wijn heeft een mooie lange indrukwekkende afdronk.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. Nu echter komt hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, is een nieuwe serie topwijnen geboren.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Olifantsrivier, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

70% sémillon blanc, 30% sémillon gris, beide druiven worden ook wel “Groendruif” genoemd.

Wijngaard:

Aan de basis hier een wijngaard, aangeplant in de jaren ’30 van de vorige eeuw. De bodem van de wijngaard bestaat voornamelijk uit “decomposed Table Mountain Sandstone”, oftewel een zandgesteente dat rijk is aan quarts en dat zich gevormd heeft 510 tot 400 miljoen jaar geleden. Het is een wijngaard, waar nooit herbiciden of pesticiden zijn gebruikt. Tegelijk is het een zeer kleine wijngaard met een extreem lage opbrengst.

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst gezamenlijk geperst en gevinifieerd in oude houten vaten. De wijn verblijft hierna 18 maanden op de lie.  De wijn is niet geklaard noch gefilterd en kan het beste voor drinken gedecanteerd worden.

Houtopvoeding:

Ja, oude vaten.

Smaakomschrijving:

In de geur iets van verse groene kruiden als dille en oregano. Tegelijk ook een toets van sinaasappel. De smaak heeft gelijke aroma’s als in de geur en  deze wijn heeft een mooie, lange indrukwekkende afdronk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent The Sadie Family