Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Grüner Veltliner

Schrijf de eerste review over dit product

Zeer frisse fruitige wijn met tonen van wit fruit en aangename zuren. Iets milde afdronk. Licht kruidig in de geur, maar ook frisse tonen en veel wit fruit in zowel geur als smaak. De wijnen zijn uitermate geschikt bij spicy food en vegetarische gerechten met bijvoorbeeld geitenkaas, maar ook bij sushi met zalm of tonijn.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de meest succesvolle wijnboeren van Oostenrijk van de laatste jaren, is zonder twijfel Rudolf Rabl. Een nog jonge wijnboer die traditie en vooruitgang perfect heeft weten te combineren. Rudolf heeft verschillende oogstmomenten. 70% van de oogst wordt eerst geplukt en gevinifieerd per wijngaard. Het resterende deel wordt later geplukt en gevinifieerd onder de naam Vinum Optimum. Rudolf Rabl is een fervent aanhanger van spontane vergisting en heeft dit de laatste jaren meer en meer weten te verfijnen en door te voeren in zijn wijnen. Zeer lang contact met de schil is ook zijn manier van werken. De wijnen van Rudolf Rabl in ons assortiment geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden, die zijn wijnen de gastronomie bieden.

 

 

Herkomstbenaming:

Kamptal

Druivenras(sen):

Grüner veltliner

Wijngaard:

De druiven voor deze wijn komen van de jonge wijnstokken van wijngaarden als Liss, Spiegel en Weisses kreuz. Allen wijngaarden rijk aan urgestein.

Vinificatie:

Rudolf Rabl werkt in zijn kelder met spontane vergisting. Er worden zodoende geen gisten toegevoegd of andere additieven om de fermentatie op gang te brengen.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Zeer frisse fruitige wijn met tonen van wit fruit en aangename zuren. Iets milde afdronk. Licht kruidig in de geur, maar ook frisse tonen en veel wit fruit in zowel geur als smaak. De wijnen zijn uitermate geschikt bij spicy food en vegetarische gerechten met bijvoorbeeld geitenkaas, maar ook bij sushi met zalm of tonijn.

Smaaktype:

Fris & fruitig

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weingut Rabl