Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Grauer Burgunder Castellberg kabinett

Schrijf de eerste review over dit product

Veel kruidigheid en een volle rijpe smaak. In de neus licht kruidige toets met geel fruit. De smaak heeft frisse tonen, maar ook rijp fruit.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Sinds 1983 heeft Josef Michel zijn wijngoed aan de rand van Vogtsburg. Het totale wijngaardoppervlak meet 13 hectare en concentreert zich rond Achkarren in het hart van het beste gedeelte van de wijnstreek Baden. De topwijngaard Schlossberg is de basis van vele buitengewone wijnen. Met een korte snoeiwijze, selectieve handmatige oogst en een begeleide gisting wordt het potentieel van de wijngaard volledig benut. Michel is de meest toonaangevende producent op de Achkarrer Schlossberg. Met zijn zoektocht naar finesse, elegantie en typiciteit is hij er de laatste jaren in geslaagd zijn wijnen naar een uitzonderlijk hoog niveau te tillen. Volgens de wijncritici behoren zijn grauburgunder-wijnen tot de beste van Duitsland en zijn drie sterren wijnen tot de absolute top van Baden. Rood is jong en elegant en verwoorden prachtig het vulkanische terroir dat in dit gedeelte van Baden de bodem kenmerkt.

 

 

Herkomstbenaming:

QbA Baden, Duitsland

Druivenras(sen):

Grauburgunder

Wijngaard:

De Achkarrer Castellberg is een wijngaard met een sterke löss-bodem, waar de grootvader van Josef Michel ooit begonnen is met de wijnbouw. Deze bodem zorgt ook bij hete zomers dat de druif beschermt blijft en draagt zorg voor toegankelijk wijnen.

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst geperst en koud gestabiliseerd. De wijn klaart zichzelf door sedimentatie.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Veel kruidigheid en een volle rijpe smaak. In de neus licht kruidige toets met geel fruit. De smaak heeft frisse tonen, maar ook rijp fruit.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch werkend

 

Extra informatie

Producent Weingut Michel