Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Furmint

Schrijf de eerste review over dit product

Mooie goudgele kleur, in de geur duidelijk wit fruit als peer, maar ook meer tropisch fruit. Mooie droge smaak met fijne zuren, een florale toets en een romige afdronk. Zeer elegante witte wijn.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Günter en Regina Triebaumer hebben zich na veel omzwervingen om de wereld van de wijn gevestigd in Rust, Burgenland. Het land waar zij geboren zijn en hun families al generaties actief zijn in de wijnbouw. Zij hebben  onder meer in Zuid-Afrika wijn gemaakt en ervaring opgedaan. De streek Burgenland is voornamelijk bekend om de rode en dessertwijnen. Samen hebben zij de verantwoordelijkheid over de 25 hectare wijngaarden die zij bewerken met veel respect voor natuur, druif en terroir. Nooit hebben zij gewerkt met herbiciden of insecticiden. Sterker: al jaren zijn zij nauw betrokken bij het project “no sex for butterflies”.  Een project waarmee met behulp van insecten andere schadelijke insecten worden bestreden.  Het wijngoed is niet gecertificeerd biologisch, maar alle voorwaarden hiervoor worden nageleefd. Er worden in de gehele vinificatie geen dierlijke producten gebruikt zodat de wijnen passen in een veganistische dieet.

 

 

Herkomstbenaming:

Burgenland, Oostenrijk

Druivenras(sen):

Furmint

Wijngaard:

De wijngaarden voor deze wijn dragen de namen Geier Umriss en Plachen. Vroeger stond er veel furmint in Oostenrijk, tegenwoordig nog maar 10 hectare. De familie Triebaumer heeft hiervan 1 hectare in bezit.  De bodems bestaan hier voornamelijk uit leisteen en leemhoudende kalk. Deze bodemsoorten zijn ideaal voor witte druiven als furmint.

Vinificatie:

Bij Triebaumer vindt de oogst volledig manueel plaats. De druiven voor deze wijn worden eind september  geplukt in kleine kratten. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en volgt de fermentatie. De gisting vindt volledig plaats op roestvrij staal op een temperatuur van 18°C en duurt zo’n 4 weken.  

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Mooie goudgele kleur, in de geur duidelijk wit fruit als peer, maar ook meer tropisch fruit. Mooie droge smaak met fijne zuren, een florale toets en een romige afdronk. Zeer elegante witte wijn.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

12%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weingut Triebaumer