Product was successfully added to your shopping cart.

2016 El Bon Homme Malvasia

Schrijf de eerste review over dit product

Florale tonen, citrus en grapefruit en ook een hint van de houtlagering. In de smaak een zekere rijkdom en mineraliteit met wederom veel fruitexpressie.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

De jonge Rafael Cambra genoot zijn oenologieopleiding in Montpellier, dat een kweekvijver is voor de jonge vernieuwende generatie wijnmakers in Europa. Terug in ‘zijn’ Valencia kreeg hij de kans om twee percelen wijngrond te pachten. Op deze wijngaarden staan cabernet sauvignon, monastrell, grenache en cabernet franc aangeplant, welke aan de basis staan van de ecologische wijnen. Recent is Rafael echter ook begonnen met heraanplanten van het meest autochtone ras van de regio; Forcalla. De resultaten zijn verbluffend. 

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Valencia, Spanje

Druivenras(sen):

80% malvasia, 20% viognier

Wijngaard:

In het achterland van de stad Valencia liggen de wijngaarden op 700 meter hoogte, op een zanderig terroir. De wijngaarden van Rafael worden omringd door olijf- en amandelbomen en bevinden zich op een plateau bij Fontanars. Hier in 2012 ontdekte Rafael deze 60-jaar oude wijnstokken en besloot hier in 2013 voor het eerst een wijn mee te maken.

Vinificatie:

Klassieke witte wijnbereiding, waarbij de fermentatie heeft plaatsgevonden op 16°C gedurende twee weken op roestvrijstaal. Hierna is de wijn voor 4 maanden gedeeltelijk gelagerd op Frans eiken.

Houtopvoeding:

Ja, 4 maanden houtlagering.

Smaakomschrijving:

Florale tonen, citrus en grapefruit en ook een hint van de houtlagering. In de smaak een zekere rijkdom en mineraliteit met wederom veel fruitexpressie.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Bodegas Rafael Cambra SL