Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Diversity cabernet-merlot

Schrijf de eerste review over dit product

Volle rode wijn van de hand van Albie Koch, welke bekend staat om zijn perfecte blends. Iets stoere aanzet met veel zwart fruit en aangename tannine. Lange afdronk, foodwine!

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de markantste wijnbedrijven in Zuid-Afrika, is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Een wijnbedrijf, dat zijn naam heeft gemaakt met rode wijnen met de vijf druivenrassen uit Bordeaux als basis. De verschillende wijnen van de hand van Albie Koch staan bekend om de complexiteit, het rijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit. Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een andere tanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie. Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering.

 

 

Herkomstbenaming:

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

41% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc, 17% merlot, 13% petit verdot, 9% malbec

Wijngaard:

Deze wijn is samengesteld uit dezelfde druiven afkomstig van wijngaarden, welke ook gebruikt worden voor Fusion en Z. Alleen zijn dit de “left-overs” van de blend. Best of the Rest zeg maar.

Vinificatie:

De wijn ondergaat een traditionele rode wijnbereiding en verblijft daarna 12 maanden op eikenvaten. Na de houtopvoeding wordt de wijn geblend en gebotteld. Bij De Toren wordt er volledig gewerkt met zwaartekracht om de wijn door de kelder te verplaatsen. Vanaf het moment van persen tot en met de botteling wordt er gebruikt gemaakt van de zwaartekracht.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden Frans en Amerikaans eiken.

Smaakomschrijving:

Volle rode wijn van de hand van Albie Koch, welke bekend staat om zijn perfecte blends. Iets stoere aanzet met veel zwart fruit en aangename tannine. Lange afdronk, foodwine!

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

14,5%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, niet gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent De Toren Private Cellar