Product was successfully added to your shopping cart.

2016 De Chansac carignan vieilles vignes

Schrijf de eerste review over dit product

Veel rijp rood en donker fruit in geur en smaak. De wijn komt uit het zuiden van Frankrijk van heel oude stokken carignan. De wijn combineert goed met rood vlees en kan gekoeld ook bijvoorbeeld bij een (winter-) barbeque geschonken worden.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Herkomstbenaming:

IGP Vin de France

Druivenras(sen):

Carignan

Wijngaard:

De wijngaarden van deze rode wijn liggen niet ver van de chardonnay-wijngaarden, maar toch net in een andere gebied. In Spanje kennen wij de druivensoort, waarvan de wijn gemaakt is onder de naam cariñena. In Spanje echter wordt de druif, veel vaker dan in Frankrijk, gebruikt als “single-variety” oftewel een wijn gemaakt van slechts één druif.

Vinificatie:

Traditionele rode wijnbereiding met een volledige vergisting en opvoeding op roestvrijstaal. De wijn is echt gemaakt met zoveel mogelijk expressie van het rode fruit, wat deze druif vaak voortbrengt. Makkelijk en een wijn voor alledag.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Veel rijp rood en donker fruit in geur en smaak. De wijn komt uit het zuiden van Frankrijk van heel oude stokken carignan. De wijn combineert goed met rood vlees en kan gekoeld ook bijvoorbeeld bij een (winter-) barbecue geschonken worden.

Smaaktype:

Rond & Vriendelijk

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent LGI Wines SAS