Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Hondrat Elle & Lui Rosé

Schrijf de eerste review over dit product

Zalmroze kleur met in de geur duidelijk tonen wit fruit, maar ook zeker iets van mandarijn. De smaak wordt gekenmerkt door een rond mondgevoel met op de achtergrond verfijnde frisse zuren. Begeleider van gegrilde visgerechten, bbq en ook gewoon als aperitief

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

De familie Vigroux begon in 1891 met haar domein in het hart van de Franse wijnstreek Languedoc. Tegenwoordig is het Romain Vigroux die de scepter zwaait en hij is de vijfde generatie van de familie. Door de generaties heen is het domein gegroeid en Romain kan beschikken over wijngaarden, die voornamelijk staan aangeplant op een bodem rijk aan kalkgesteente.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Languedoc

Druivenras(sen):

60% grenache gris, 40% mourvedre

Wijngaard:

Bodem van de wijngaard bestaat voornamelijk uit kalkgesteente en kiezels. Alle wijngaarden zijn geclassificeerd als AOP Langeudoc.

Vinificatie:

De druiven worden ’s ochtends vroeg geoogst en na binnenkomst direct geperst. De vergisting en rijping vindt volledig plaats op edelstaal.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

Zalmroze kleur met in de geur duidelijk tonen wit fruit, maar ook zeker iets van mandarijn. De smaak wordt gekenmerkt door een rond mondgevoel met op de achtergrond verfijnde frisse zuren. Begeleider van gegrilde visgerechten, bbq en ook gewoon als aperitief.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine d'Hondrat