Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Weissburgunder Kalkstein trocken

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur een mooie toets van geel fruit en een zekere minerale toets. De smaak is mooi droog en vrij vol met verfijnde zuren.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Sinds het begin van de jaren negentig heeft Klaus Scheu de leiding over het wijnbedrijf, dat zijn vader in de jaren zestig heeft opgericht. Met een totaal oppervlakte van 12 hectare produceert Klaus Scheu gemiddeld  80.000 flessen. De frisse witte wijnen zijn het best te omschrijven als zeer typisch voor de druivensoort en zijn allen mooi droog en zeer goed inzetbaar bij vele gerechten. Weissburgunder en riesling zijn de belangrijkste druiven die zijn aangeplant.

 

 

Herkomstbenaming:

QbA Pfalz

Druivenras(sen):

Weißburgunder/ pinot blanc

Wijngaard:

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard met een bovenlaag, die zeer kalkrijk is en een onderlaag die bestaat uit kalkhoudende klei. Eigenlijk zegt de naam van de wijn het al. De wijngaard is gelegen in een kom op het zuidoosten. Zodoende kan de temperatuur hier op warme dagen hoog oplopen

Vinificatie:

Na de handmatige oogst in midden oktober volgt een temperatuur gecontroleerde vergisting op edelstaal. De wijn verblijft tot februari op de lie en alleen vlak voor de botteling is een filtratie.

Houtopvoeding:

Nee

Smaakomschrijving:

In de geur een mooie toets van geel fruit en een zekere minerale toets. De smaak is mooi droog en vrij vol met verfijnde zuren.

Smaaktype:

Verfijnd & Harmonieus

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weinhof Scheu