Product was successfully added to your shopping cart.

2015 The Black Lion

Schrijf de eerste review over dit product

Diep donker zwart fruit en in alles de expressie van top-syrah. Mooie houtinvloeden en verfijnde elegante afdronk. Grote wijn die behoort tot de absolute top van Zuid-Afrika.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de markantste wijnbedrijven in Zuid-Afrika is zonder twijfel het landgoed van Emil den Dulk en Albie Koch. Een wijnbedrijf, dat zijn naam heeft gemaakt met rode wijnen met de vijf druivenrassen uit Bordeaux als basis. De verschillende wijnen van de hand van Albie Koch staan bekend om de complexiteit, het rijpingspotentieel, de toegankelijkheid en vanzelfsprekend de torenhoge kwaliteit. Daar er gewerkt wordt met zwaartekracht, kennen de wijnen een andere tanninestructuur en zijn ook in hun jeugd goed inzetbaar in de gastronomie. Echter de wijnen hebben ook zeker baat bij enige jaren kelderlagering. Bij De Toren worden twee heel bijzondere wijnen geproduceerd onder het label Expression Unique; Book XVII en deze The Black Lion. De eerste wijn verwijst naar één van de boeken van de Romein Plinius over wijnmaken en agricultuur.

 

 

Herkomstbenaming:

Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Speciaal geselecteerde syrah-druiven van wijngaarden in zowel Stellenbosch, Helderberg als in Swartland.

Wijngaard:

De mensen bij De Toren worden door sommige critici beschuldigd van obsessief wijngaardbeheer. Het kan ons niet ver genoeg gaan. Alvorens te starten met De Toren heeft Emil uitgebreid onderzoek gedaan naar het terroir. Bij The Black Lion zijn de mensen bij De Toren nog iets verder gegaan. Net als voor de BOOK XVII zijn er speciale stokken geselecteerd op basis van infrarood beelden. Deze stokken worden zorgvuldig behandeld en slechts 300 gram druiven per stok worden geoogst.

Vinificatie:

Na de oogst (uiteraard manueel) worden de druiven handmatig ontsteelt. Hierna gaan de druiven in zijn geheel in nieuwe barriques. Hier vindt de fermentatie plaats. Na 12 maanden wordt de wijn overgestoken op wederom nieuwe barriques. Hierop verblijft de wijn nogmaals 6 maanden.

Houtopvoeding:

Ja, 18 maanden 200% nieuw Frans eiken.

Smaakomschrijving:

Diep donker zwart fruit en in alles de expressie van top-syrah. Mooie houtinvloeden en verfijnde elegante afdronk. Grote wijn die behoort tot de absolute top van Zuid-Afrika.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

14,5%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 40 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, niet gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent De Toren Private Cellar