Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Terroir Historic Blanc

Schrijf de eerste review over dit product

Wijn met gouden kleur en in de neus gekonfijt citrusfruit en abrikoos. Tegelijk ook kruidige tonen als kamille. Alles komt ook terug in de smaak. Mooie mineraliteit en zelfs iets hartigs in de afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het is het jaar 2000 als Dominik Huber en Eben Sadie elkaar ontmoeten bij Mas Martinet in Spanje. In 2001 plukken zij samen bij de Perez-familie in Cims de Porrera zes weken lang druiven en raken bevriend. Na samen twee maanden te hebben gewerkt bij Spiceroute in Zuid-Afrika starten zij samen een klein project in Priorat. Met de hulp van de Perez-familie kunnen zij wat druiven kopen en zij maken samen de eerste jaargang Dits del Terra. In 2003 kunnen zij dan een eigen kelder starten in Torroja del Priorat waar in de loop der jaren steeds meer verschillende wijnen worden gemaakt. Vanaf 2007 is Dominik fulltime bezig met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderd ook de wijze van wijn maken. Barriques maken plaats voor vaten van 1200 tot 3500 liter en er worden 500-liter vaten geïntroduceerd. Een wijze van vinifiëren waar extractie plaats maakt voor een traditioneel Bourgondische stijl van wijn maken. “Vinification entière”, geen pigeage of remontage alles om die kracht waar Priorat altijd om bekend stond te vermijden. Inmiddels heeft Eben Sadie besloten om zich volledig te concentreren op zijn Swartland en wordt er door Dominik volledig biodynamisch gewerkt met zo min mogelijk sulfiet. De wijnen worden echt gemaakt voor de gastronomie, de wijnen zijn licht, verfijnd en elegant om te kunnen matchen met gerechten uit de beste keukens. Sinds enige jaren maakt Dominik ook wijnen naar het voorbeeld van de vele coöperaties zoals die vroeger in de streek waren. Kernwaarden bij deze wijnen zijn: bewaken van de cultuur van de streek, ecologische wijnbouw en enkel traditionele variëteiten.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Priorat, Spanje

Druivenras(sen):

25% macabeu en 75% grenache blanc

Wijngaard:

De wijngaarden bevinden zich in negen verschillende dorpen: Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta en Vilella Baixa. De hoogtes verschillen van 350 tot 800 meter. del Priorat. De bodems bestaan ijn kleirijk, granietrijk, leisteenrijk of alluviaal.

Vinificatie:

De oogst voor deze wijn is volledig manueel en er wordt gebruik gemaakt van kistjes van 12 kilo. De trossen worden dan in zijn geheel in cementen vaten gedaan welke worden afgesloten. Hierna moeten de natuurlijke gisten hun werk doen. Dit is een ongebruikelijk vinificatie voor witte wijn waardoor er een iets oxidatieve wijn ontstaat. Na de fermentaite wordt er geperst en uiteindelijk verblijft de wijn nog 6 maanden op cement..

Houtopvoeding:

Enkel cement, 6 maanden.

Smaakomschrijving:

Wijn met gouden kleur en in de neus gekonfijt citrusfruit en abrikoos. Tegelijk ook kruidige tonen als kamille. Alles komt ook terug in de smaak. Mooie mineraliteit en zelfs iets hartigs in de afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologische wijnbouw

 

Extra informatie

Producent Terroir al Limit