Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Saint Joseph blanc

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur duidelijk florale tonen van acacia, maar ook honing en fruit. De smaak is gestructureerd, heeft een mooie mineraliteit en rijp fruit met een lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Gelegen tussen de steden Tupins-Semons en Condrieu ligt het prachtige en indrukwekkende wijngaardareaal van Domaine de Corps de Loup, waar volgens geschrift al wijn wordt gemaakt sinds 827. In 1991 kochten de gebroeders Daubrée een stuk grond gekwalificeerd als wijngaard, waar echter voornamelijk bomen en struiken stonden. Een tijd van noeste arbeid begon, zowel in de wijngaard met het aanleggen van de terrassen en het herplanten als met het restaureren van de gebouwen. Er is net zo lang gewerkt totdat er op hoog niveau wijn geproduceerd kon worden. Tot op heden is er 3 hectare beplant met wijnstokken, verdeeld over de Côte Brune en Côte Blonde. Afhankelijk van de regulatie van de overheid planten zij telkens bij. Vanaf het domein kijkt men op de Rhône aan de rechterkant, terwijl links de wijngaarden van de herkomstbenaming Côte Rôtie liggen. De naam van het domein, het lichaam van de wolf, komt van de vertelling dat hier de laatst gesignaleerde wolf in de regio gedood is. In 2003 is de familie Daubree klonale selectie gestart met oude variëteiten van de Serine (oude naam van Syrah), om deze te kunnen bestuderen en behouden. Op deze manier hebben zij nieuwe en eigen stokken gekweekt. De familie werkt met het vizier op de toekomst, wat voor hen vanzelfsprekend inhoud dat er met respect voor de natuur wordt gewerkt en waar het laten uitkomen van het terroir een doel op zich is. Tristan, de zoon van Martin en Lucette, is degene die het domein nu leidt. Kijk de korte film over het domein op Youtube: https://youtu.be/TvpDsqY6UKc

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Saint Joseph

Druivenras(sen):

75% roussanne, 25% marsanne

Wijngaard:

De druiven komen van percelen in Sarras en Ozon. Deze wijngaard is aangeplant in 2005 en de bodem bestaat voornamelijk uit graniet. De terrassen waarop de wijnstokken staan, worden vanzelfsprekend alleen handmatig bewerkt. Er wordt zoveel mogelijk met organische producten gewerkt en geen pesticiden gebruikt.

Vinificatie:

De kelder, daterend uit de 15e eeuw waar de vinificatie plaatsvindt, is in 2007 helemaal gerestaureerd en heeft een geweldige natuurlijke constante koelte en vochtigheidsgraad. Er wordt biologisch gewerkt en al het werk in de wijngaard gebeurt handmatig. De druiven worden direct na binnenkomst ontsteelt en hierna start een langzame fermentatie op een lage temperatuur. Na de fermentatie verblijft de wijn op grote vaten en er heeft geen malolactische gisting plaatsgevonden.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

In de geur duidelijk florale tonen van acacia, maar ook honing en fruit. De smaak is gestructureerd, heeft een mooie mineraliteit en rijp fruit met een lange afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

14%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine de Corps de Loup