Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Saint Aubin 1er Cru blanc Les Combes a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Omdat deze wijngaard wat meer zon krijgt is de wijn ook wat guller. Fruitaroma’s worden gecombineerd met tonen van de houtlagering. Verfijnde aciditeit en lange afdronk.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domein Lamy-Pillot is een familiedomein, gelegen aan de rand van het dorp Chassagne-Montrachet. De familie heeft in totaal de beschikking over zo'n 20 hectares gelegen in appellaties als Meursault, Saint Aubin, Chassagne en Santenay. Zodoende kan de familie wijnen leveren van 30 verschillende appellations. Uiteraard zijn de rode wijnen afkomstig van de edele pinot noir-druif en de elegante minerale witte wijnen van de chardonnay-druif. De stijl van wijn maken kenmerkt zich door een gedoseerd en ondersteunende wijze van houtgebruik. De minerale tonen van het mooie terroir worden niet bedolven onder massief houtgebruik en het fruit komt in alle cuvées mooi naar voren.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Saint Aubin 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% chardonnay

Wijngaard:

De premier cru Les Combes-wijngaard van Lamy-Pillot meet 0,27 hectare en heeft een bodem welke voornamelijk bestaat uit kalkrijk mergelgesteente. De wijngaard is al aardig op leeftijd, namelijk aangeplant in 1989.

Vinificatie:

Bij Lamy-Pillot wordt er een klassieke witte wijnbereiding toegepast, waarbij de malolactische gisting plaatsvindt op  houten fust. Hiervan is 25% nieuw en alles is Frans eiken. De opvoeding varieert per wijngaard van 12 tot 18 maanden. Er is voor de witte wijnen wekelijks battonage.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Omdat deze wijngaard wat meer zon krijgt is de wijn ook wat guller. Fruitaroma’s worden gecombineerd met tonen van de houtlagering. Verfijnde aciditeit en lange afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Domaine Lamy-Pillot