Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Puligny Montrachet 1er Cru Le Cailleret a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Een ongelooflijk rijke geur en dito smaak. Explosief, veel reserve, goede aciditeit en een enorm rijpingspotentieel. Grote wijn van een groot terroir.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Dit domein kent één van de jongste wijnmakers van het dorp Meursault. De zoon van Yves Boyer, Vincent, vinifieert tegenwoordig de wijnen. De jonge wijnmaker heeft de beschikking over opmerkelijke wijngaarden in Meursault zoals L’Ormeau, Les Tillets, Les Narvaux, Les Genevrières en Charmes. Zijn wijnen zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van de klasse, die de chardonnay-druif kan bereiken in de Côte de Beaune. Het zijn wijnen die nog zeer lang kunnen worden bewaard, maar ook in hun jeugd reeds aangenaam zijn om te drinken.

 

 

 Herkomstbenaming:

AOP Puligny Montrachet 1er cru, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% chardonnay

Wijngaard:

Een wijngaard voor intimi of de ware Bourguignon. Le Cailleret ontleent de naam aan de kiezels (cailloux) die voorkomen in de bodem naast uiteraard de kalk. Le Cailleret wordt door een muur gescheiden van de bekendste grand cru namelijk Le Montrachet.

Vinificatie:

Bij Boyer-Martenot worden alle druiven met de hand geplukt en na ontvangst in de kelder geperst met een pneumatische pers. De fermentatie wordt temperatuur gecontroleerd en de opvoeding is volledig op houten fust van 225 liter. Een derde deel van deze vaten is nieuw en totaal is er een lagering van 12 maanden. Eénmaal per week wordt er gebattoneerd.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden

Smaakomschrijving:

Een ongelooflijk rijke geur en dito smaak. Explosief, veel reserve, goede aciditeit en een enorm rijpingspotentieel. Grote wijn van een groot terroir.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

14,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Yves Boyer-Martenot