Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Piere sauvignon blanc

Schrijf de eerste review over dit product

Rijp geplukte sauvignon met minerale tonen, fruit en ook een aardse toon. De wijn is elegant, maar heeft toch een zekere kracht.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Azienda Agricola Vie di Romans is gelegen in het dorp Mariano del Friuli en wordt gerekend tot de absolute topproducenten van Friuli. Hier worden de druiven op het beste moment geoogst en vanaf dat moment komen zij in één van de mooiste kelders van de streek. De optimale rijpheid, de vinificatiemethodes van Gianfranco Gallo en de lange lagering op de lie, zorgen ervoor dat zijn wijnen behoren tot de absolute top uit ons assortiment. De kwaliteit van de wijnen wordt internationaal duidelijk erkend.

 

 

Herkomstbenaming:

DOC Isonzo del Friuli, Italië

Druivenras(sen):

100% sauvignon, voornamelijk Italiaanse klonen

Wijngaard:

Aan de basis van deze wijn staat de Piere-wijngaard, welke volledig is beplant met sauvignon blanc . De bodem van deze wijngaard bestaat uit kiezels en silicium-houdende klei. Stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud.

Vinificatie:

Na de oogst is er een koude maceratie op 8 graden, gevolgd door een  16 dagen durende fermentatie. De wijn verblijft 7 maanden op de lie en er heeft geen malolactische gisting plaatsgevonden.

Houtopvoeding:

Nee

Smaakomschrijving:

Rijp geplukte sauvignon met minerale tonen, fruit en ook een aardse toon. De wijn is elegant, maar heeft toch een zekere kracht.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

14,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Az. Agr. Vie di Romans