Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Notenere Nero d' Avola

Schrijf de eerste review over dit product

Geur van rood fruit en bloemen en een opvallende kruidigheid. De smaak is zacht en rond met mooi geïntegreerde tannine. Opvallende fraîcheur
ook in de afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Feudo Ramaddini ligt in het hart van het wijngebied rond Noto en Pachino, het zuidelijkste puntje van Sicilië en van Europa. Pachino, afgeleid van het Griekse pakus-òinos, betekent eigenlijk het land van goede wijn. Deze regio is dunbevolkt en staat al eeuwen bekend om de uitstekende wijnen van nero d'avola en moscato. Tradities en de geheimen van het wijn maken, worden in deze regio van generatie op generatie doorgegeven. Het wijnbedrijf Feudo Ramaddini is in 2003 opgericht door Carlo Scollo en Francesco Ristuccia. Zij hebben hun kennis gebundeld en geïnvesteerd in mensen en nieuwe installaties, om de kwaliteit en authenciteit van hun wijnen te kunnen garanderen. De wijngaarden van Feudo Ramaddini liggen in de zacht glooiende heuvels boven het kustdorpje Marzamemi. De wijnstokken groeien zowel in de typisch traditionele Siciliaanse Alberello-vorm, als de hedendaagse geleidingstechnieken.

 

 

Herkomstbenaming:

DOC Sicilia, Italië

Druivenras(sen):

100% nero d’avola

Wijngaard:

De wijngaarden voor deze wijn liggen aan de zuidkant van Sicilië bij de stad Syracuse en zodoende dichtbij zee. De bodem bestaat hier uit kalkgesteente en heeft een fijne structuur. Met een plantdichtheid van 4.880 stokken per hectare en een opbrengst van slechts 2 kg druiven per stok, is het rendement laag.

Vinificatie:

Na de oogst is er een schilinweking van 8-10 dagen op 26°C. Hierna verblijft 20% van de wijn gedurende 12 maanden op eiken en de rest op edelstaal. Na de blending is er nog een flesrijping van 3 maanden, alvorens de wijn op de markt wordt gebracht.

Houtopvoeding:

Ja.

Smaakomschrijving:

Geur van rood fruit en bloemen en een opvallende kruidigheid. De smaak is zacht en rond met mooi geïntegreerde tannine. Opvallende fraîcheur ook in de afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Feudo Ramaddini