Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Nassa Grillo

Schrijf de eerste review over dit product

Delicate tonen van witte bloemen en zelfs iets
van citroengras. In geur en smaak best wat citrus tonen, maar tegelijk body en
structuur. Maaltijdbegeleider van wit vlees en visgerechten.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Feudo Ramaddini ligt in het hart van het wijngebied rond Noto en Pachino, het zuidelijkste puntje van Sicilië en van Europa. Pachino, afgeleid van het Griekse pakus-òinos, betekent eigenlijk het land van goede wijn. Deze regio is dunbevolkt en staat al eeuwen bekend om de uitstekende wijnen van nero d'avola en moscato. Tradities en de geheimen van het wijn maken, worden in deze regio van generatie op generatie doorgegeven. Het wijnbedrijf Feudo Ramaddini is in 2003 opgericht door Carlo Scollo en Francesco Ristuccia. Zij hebben hun kennis gebundeld en geïnvesteerd in mensen en nieuwe installaties, om de kwaliteit en authenciteit van hun wijnen te kunnen garanderen. De wijngaarden van Feudo Ramaddini liggen in de zacht glooiende heuvels boven het kustdorpje Marzamemi. De wijnstokken groeien zowel in de typisch traditionele Siciliaanse Alberello-vorm, als de hedendaagse geleidingstechnieken.

 

 

Herkomstbenaming:

IGT Terre Siciliane, Italië

Druivenras(sen):

100% grillo

Wijngaard:

De wijngaarden voor deze wijn liggen aan de zuidkant van Sicilië, bij de stad Syracuse en zodoende dichtbij zee. De bodem bestaat hier uit kalkgesteente en heeft een fijne structuur. Met een plantdichtheid van 4.880 stokken per hectare en een opbrengst van slechts 1,8 kg druiven per stok is het rendement laag.

Vinificatie:

Na de oogst is er een koude maceratie op 8 graden, gevolgd door 20 dagen durende fermentatie. De wijn verblijft 3 maanden op de lie en er heeft geen malolactische gisting plaatsgevonden.

Houtopvoeding:

Nee

Smaakomschrijving:

Delicate tonen van witte bloemen en zelfs iets van citroengras. In geur en smaak best wat citrus tonen, maar tegelijk body en structuur. Maaltijdbegeleider van wit vlees en visgerechten.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Feudo Ramaddini