Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Meursault 1er cru Charrmes

Schrijf de eerste review over dit product

Helder goudgele kleur met tonen van bloemen, amandel en vanille in de geur. De smaak is rijk en rond en heeft veel complexiteit.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Dit domein kent één van de jongste wijnmakers van het dorp Meursault. De zoon van Yves Boyer, Vincent, vinifieert tegenwoordig de wijnen. De jonge wijnmaker heeft de beschikking over opmerkelijke wijngaarden in Meursault zoals L’Ormeau, Les Tillets, Les Narvaux, Les Genevrières en Charmes. Zijn wijnen zijn stuk voor stuk schoolvoorbeelden van de klasse, die de chardonnay-druif kan bereiken in de Côte de Beaune. Het zijn wijnen die nog zeer lang kunnen worden bewaard, maar ook in hun jeugd reeds aangenaam zijn om te drinken.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Meursault 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Druivenras(sen):

100% chardonnay

Wijngaard:

De premier cru Charmes is één van de meest zuidelijke gelegen premier cru-wijngaarden van de gemeente Meursault. De wijngaard is de richting van buurgemeente Puligny-Montrachet, heeft de premier cru Perrières naast zich  en heeft een bodem die voornamelijk bestaat uit kalkrijke klei.

Vinificatie:

Bij Boyer-Martenot worden alle druiven met de hand geplukt en na ontvangst in de kelder geperst met een pneumatische pers. De fermentatie wordt temperatuur gecontroleerd en de opvoeding is volledig op houten fust van 225 liter. Een derde deel van deze vaten is nieuw en totaal is er een lagering van 12 maanden. Eénmaal per week wordt er gebattoneerd.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden

Smaakomschrijving:

Helder goudgele kleur met tonen van bloemen, amandel en vanille in de geur. De smaak is rijk en rond en heeft veel complexiteit.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine Yves Boyer-Martenot