Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Late Harvest moscatel, 37 cl.

Schrijf de eerste review over dit product

Heerlijke zwoele geur met veel tropisch fruit en een lichte muskaat-neus. De wijn heeft een volle zoete aanzet met voldoende zuren om niet plakkerig te worden.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de bekendste Chileense wijnmakers is ongetwijfeld Pablo Morandé, hij is de oprichter van Vina Vistamar. Pablo Morandé is de ontdekker van één van Chili’s bekendste wijngebieden; de Casablanca Valley. Sinds enkele jaren worden de wijnen bij Vistamar gemaakt door Irena Païva, een vrouw die in Europa veel ervaring heeft opgedaan. Iets wat duidelijk is terug te proeven in alle verschillende wijnen. Een Europese stijl van wijn maken, zorgt ervoor dat de wijnen velen aanspreken.

 

 

Herkomstbenaming:

Limari Valley, Chili

Druivenras(sen):

Moscatel.

Wijngaard:

Limari is in het noorden van Chili, waar het land vlakker wordt en de oceaan meer invloed heeft. De bodem bestaat hier uit leemachtige klei en kiezelgesteente.

Vinificatie:

Druiven worden aan het einde van april manueel geoogst en hierna kort “te drogen” gelegd. Dit kan het best worden vergeleken met de “passito”-methode. De vinificatie heeft vervolgens plaatsgevonden in edelstaal, op een zeer lage temperatuur van 12°C. Dit om een mooie balans te bewaken tussen alcohol en restsuikers. Uiteindelijk bereikt wijnmaakster Irena Païva op deze wijze een restsuikergehalte van 120 gr/l.

Houtopvoeding:

Neen.

Smaakomschrijving:

Heerlijke zwoele geur met veel tropisch fruit en een lichte muskaat-neus. De wijn heeft een volle zoete aanzet met voldoende zuren, om niet plakkerig te worden.

Smaaktype:

Zoete witte wijn

Alcohol:

13%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Sustainable farming

 

Extra informatie

Producent Viña Vistamar