Product was successfully added to your shopping cart.

2015 L'Arbouse, Pic Saint Loup a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Mooie donkere warme kleur, met in de geur tonen van bramen en een lichte houttoets. Na enige tijd komt de kracht en het fruit van syrah duidelijk naar voren. Lange imposante en plezierige afdronk met verfijnde tannine.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Mas Bruguiere is reeds sinds zeven generaties een familiebezit. Gelegen in de herkomstbenaming Pic Saint Loup is het een opvallend domein, welke tegenwoordig onder leiding staat van Xavier en zijn vrouw Marjorie. Het 20 hectare tellende wijndomein werkt volledig biologisch en de stokken op de wijngaarden zijn allen van respectabele leeftijd. Mas Bruguiere is één van de belangrijkste domeinen in de appellatie Pic Saint Loup en moet worden gerekend tot de top van de Languedoc en deze appellatie. Wit is gemaakt van roussanne, marsanne en vermentino, terwijl voor rood syrah, grenache en mourvèdre de belangrijkste druiven zijn.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Pic-Saint-Loup, Frankrijk

Druivenras(sen):

60% syrah, 40% Grenache

Wijngaard:

Grenache staat aangeplant op een zacht soort kalkgesteente. Syrah is terug te vinden op een terroir van rode klei.

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven ontsteelt en via zwaartekracht vindt het sap zijn weg in de vaten. Gebruik van natuurlijke gisten en zeer weinig sulfiet. De helft van de wijn verblijft 12 maanden op beton, de andere 12 maanden op grote houten foeders van Frans eiken.

Houtopvoeding:

Geen barriques

Smaakomschrijving:

Mooie donkere warme kleur met in de geur tonen van bramen en een lichte houttoets. Na enige tijd komt de kracht en het fruit van syrah duidelijk naar voren. Lange imposante en plezierige afdronk met verfijnde tannine.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

In conversie naar biologische wijnbouw

 

Extra informatie

Producent Mas Bruguiere