Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Ignis Pinot Noir

Schrijf de eerste review over dit product

Blind direct te herkennen als pinot noir. De smaak is vrij strak met goede zuren en fijne tannine. Veel kruidigheid in de smaak en een lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Na 12 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de vinificatie bij het geprezen Hamilton-Russell, heeft Hannes Storm er voor gekozen zich volledig te gaan focussen op zijn eigen wijnen. In 2008 is hij begonnen met de aanplant van eigen wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei en in totaal heeft hij nu de beschikking over 4 verschillende plots. De eerste jaargang was in 2012 voor de Vrede Pinot Noir en Moya Pinot Noir (tegenwoordig Ignis). In 2015 volgden de Vrede Chardonnay en Ridge Pinot noir. Met de toevoeging van de wijngaard Ridge is Hannes de enige wijnmaker in Hemel-en-Aarde, die wijnen maakt op de drie verschillende terroirs die de vallei kent.

 

 

Herkomstbenaming:

Hemel-en-Aarde Vallei

Druivenras(sen):

100% pinot noir

Wijngaard:

Latijn voor vuur is de naam van deze wijngaard.  Iets wat verwijst naar het graniet dat ruim vertegenwoordigt is de bodem van deze wijngaard in Upper Hemel-en-Aarde. De top van de bodem is hier bedekt met grote kiezels.

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven geperst in een basketpress en hierna volgt een fermentatie op eiken. Malolactische gisting is volledig en de opvoeding op eiken is als volgt: 25% nieuwe vaten en de rest is derdejaars. De totale opvoeding is 10 maanden. Slechts 2400 flessen geproduceerd.

Houtopvoeding:

Ja, 10 maanden op 25% nieuw eiken en de rest op derdejaars.

Smaakomschrijving:

Blind direct te herkennen als pinot noir. De smaak is vrij strak met goede zuren en fijne tannine. Veel kruidigheid in de smaak en een lange afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Storm Wines