Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Hautes-Côtes des Nuits les Dames Huguettes a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Een wijn van één van de belangrijkste wijngaarden voor Haute Côte de Nuits. Veel rood fruit en geur en smaak en een prachtig lange subtiele afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domaine Bertagna is sinds 1982 in bezit van de familie Reh. Gelegen in Vougeot beschikt het domein over een  indrukwekkend areaal wijngaarden. Verdeeld produceert het domein 18 verschillende herkomstbenamingen. Met 5 grand cru’s en 7 verschillende premier cru’s kan men spreken over een imponerend gamma. De 21 hectare wijngaarden hebben een hoge plantdichtheid en ziektes worden bestreden met insecten in plaats van pesticiden. Alles dus in harmonie met de natuur en het prachtige terroir.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Bourgogne Haute Côte de Nuits

Druivenras(sen):

pinot noir

Wijngaard:

De wijngaard van de familie Reh beslaat hier 5,7 hectare en wordt bewerkt volgens de regels van de biodynamische wijnbouw. De wijngaard ligt net boven Chateau Gris in de buurt van Nuits-Saint-Georges en de bodem bestaat voornamelijk uit “laves de Bourgogne”. De kenmerkende goudgele steensoort die men veel ziet in dit gedeelte van Bourgogne.

Vinificatie:

Fermentatie vindt plaats in temperatuur gecontroleerde tanks, waarna 50% van de wijn een opvoeding heeft op derdejaars Frans eiken. De andere helft verblijft op roestvrij staal. Dit alles duurt 10 tot 12 maanden afhankelijk van de jaargang.

Houtopvoeding:

Ja, gedeeltelijk

Smaakomschrijving:

Een wijn van één van de belangrijkste wijngaarden voor Haute Côte de Nuits. Veel rood fruit en geur en smaak en een prachtig lange subtiele afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, biodynamisch

 

Extra informatie

Producent Domaine Bertagna