Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Grüner Veltliner Auslese

Schrijf de eerste review over dit product

Duidelijk geel fruit en ook tropisch fruit. Volle geur en smaak met een verfrissende aciditeit terwijl de suikers de boventoon hebben.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de meest succesvolle wijnboeren van Oostenrijk van de laatste jaren, is zonder twijfel Rudolf Rabl. Een nog jonge wijnboer die traditie en vooruitgang perfect heeft weten te combineren. Rudolf heeft verschillende oogstmomenten. 70% van de oogst wordt eerst geplukt en gevinifieerd per wijngaard. Het resterende deel wordt later geplukt en gevinifieerd onder de naam Vinum Optimum. Rudolf Rabl is een fervent aanhanger van spontane vergisting en heeft dit de laatste jaren meer en meer weten te verfijnen en door te voeren in zijn wijnen. Zeer lang contact met de schil is ook zijn manier van werken. De wijnen van Rudolf Rabl in ons assortiment geven een zeer goed beeld van de mogelijkheden, die zijn wijnen de gastronomie bieden.

 

 

Herkomstbenaming:

Kamptal

Druivenras(sen):

Grüner veltliner

Wijngaard:

Ieder jaar een verschillende wijngaard. Rudolf moet goed kijken waar de druiven geschikt zijn, om een Auslese van te maken.

Vinificatie:

Rudolf Rabl werkt in zijn kelder met spontane vergisting. Er worden zodoende geen gisten toegevoegd of andere additieven om de fermentatie op gang te brengen. Geheel gevinifieerd op roestvrijstaal en hierdoor zijn alle frisse fruitaroma's goed behouden.

Houtopvoeding:

Neen

Smaakomschrijving:

Duidelijk geel fruit en ook tropisch fruit. Volle geur en smaak met een verfrissende aciditeit terwijl de suikers de boventoon hebben

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

12,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Weingut Rabl