Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Doreen Shiraz

Schrijf de eerste review over dit product

Diep donkere kleur met zwart fruit en specerijen. De wijn is een verleider met een zachte zwoele aanzet en verfijnde complexiteit.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Teddy Hall wordt in Zuid-Afrika ook wel de Sultan van de Chenin genoemd. Wijnmaker Teddy Hall is lid van Cape Winemakers Guild, viervoudig winnaar van de Wine Chenin Blanc Challenge en hij was in 2001 Diners Club Winemaker of the Year. Hij vinifieert de wijnen sinds de jaargang 2008 enkel nog onder zijn eigen naam en dit, geheel terecht, vol trots. Deze wijn is vernoemd naar zijn echtgenote Doreen.

 

 

Herkomstbenaming:

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

Shiraz

Wijngaard:

De stokken voor deze wijn staan aangeplant in het hart van Stellenbosch op een bodem rijk aan schalie.  en de stokken zijn allen geleid, dus geen bushvines zoals je veel ziet in Zuid-Afrika. De stokken zijn aangeplant in 1995 en worden voorzien van water middels druppelirrigatie.

Vinificatie:

De druiven zijn geplukt eind februari bij een optimale rijpheid. De wijn heeft 5 dagen contact gehad met de schillen om zoveel mogelijk kleur te onttrekken. Omdat syrah een zachte schil heeft zijn de “punchdowns” manueel en zacht. De wijn verbleef vervolgens 12 tot 14 maanden op barriques van twee tot vier jaar oud.

Houtopvoeding:

Ja, gebruikt eiken.

Smaakomschrijving:

Diep donkere kleur met zwart fruit en specerijen. De wijn is een verleider met een zachte zwoele aanzet en verfijnde complexiteit.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

14,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Teddy Hall Wines