Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Dominio Romano

Schrijf de eerste review over dit product

Veel rood fruit en rijpe tonen in geur en smaak. De smaak is verfijnd met een zwoele aanzet en veel volume. Fijne rijke tanninestructuur en lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Dominio Romano is een eigendom van de familie Cusiné bekend van het wijnhuis Pares Balta in Catalonië. In 2005 namen zij de beslissing om in Ribera del Duero een winery te starten die volledig in lijn is met het verleden van de streek. Met de kennis opgedaan in Priorat en Penedes maken zij een drietal wijnen die volledig in lijn zijn met het verleden van de streek Ribera del Duero.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Ribera del Duero

Druivenras(sen):

100% Tinto Fino

Wijngaard:

Tinto Fino-stokken van gemiddeld 30 jaar oud werden geselecteerd in verschillende delen van de streek en een tweetal percelen aangekocht. Het overige fruit wordt aangekocht bij boeren die dezelfde ideeën hebben over de wijnbouw als de familie. Zij zijn hier op zoek naar oude bushvines die vrijstaand en laag zijn. Dit mede om beschermd te zijn tegen de koude in de winter. De bodem bestaat voornamelijk uit zand en kiezels.

Vinificatie:

Na de oogst vindt de schilinweking en alcoholische gisting plaats op temperatuur gecontroleerde rvs-tanks. Hier na volgt een rijping op grote eiken vaten van 400 liter van twee en drie jaar oud voor 80% van de wijn gedurende 12 maanden. De andere 20% rijpt op 400 liter klei-amfora’s gedurende 8 maanden.

Houtopvoeding:

Ja, voor 80% op grote vaten van 400 liter.

Smaakomschrijving:

Veel rood fruit en rijpe tonen in geur en smaak. De smaak is verfijnd met een zwoele aanzet en veel volume. Fijne rijke tanninestructuur en lange afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

14%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Dominio Romano