Product was successfully added to your shopping cart.

2015 deAetna Etna Bianco doc

Schrijf de eerste review over dit product

In zowel smaak als geur duidelijk een Italiaans karakter met een prachtige mineraliteit, fijne zuren en een indrukwekkend lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Op de zuidoostelijke hellingen van de Etna zijn de wijngaarden van de familie Costantino terug te vinden. Vader Dino heeft inmiddels met zijn zoon Fabio geleerd dat de wijngaarden een enorme kwaliteit kunnen voortbrengen en hebben met veel passie voor hun land een prachtig wijnhuis opgebouwd met een dito reputatie. Dit wijndomein is sinds jaren volledig biologisch gecertificeerd en er worden enkel autochtone rassen aangeplant op de circa 10 hectare aan wijngaarden. Een gedeelte van de wijngaarden heeft een plantdichtheid van 5.00 stokken per hectare terwijl er ook wijngaarden zijn met zo’n 8.000 stokken per hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

DOC Etna Bianco, Italië

Druivenras(sen):

75% carricante, 20%cataratto, 5% minnella

Wijngaard:

De wijngaarden voor deze wijn liggen op de zuidoostflank van de Etna op zo’n 450 meter hoogte, bij Viagrande ten noorden van Catania. De bodem bestaat hier uit vulkanisch gesteente en vulkanisch zand. Met een plantdichtheid van 6.500 stokken per hectare en verschillende snoeiwijzen is de opbrengst ongeveer 60 hl/ha.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven direct geperst en is er een koude stabilisatie, hierna volgt een fermentatie op 14°C-16°C. De wijn wordt niet opgevoed op hout, maar verblijft volledig op roestvrij staal. Na de botteling volgt er nog een flesrijping van enige maanden.

Houtopvoeding:

Geen

Smaakomschrijving:

In zowel smaak als geur duidelijk een Italiaans karakter met een prachtige mineraliteit, fijne zuren en een indrukwekkend lange afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13,5%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

tot 8 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Terra Costantino