Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Corton Charlemagne Grand Cru a.c.

Schrijf de eerste review over dit product

Eén van de belangrijkste wijnen van de noordelijke Côte de Beaune. De wijn heeft florale tonen als acacia en iets van wit fruit als peer. Het is een krachtige wijn met rijke smaak en volle lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Het domaine Bertagna is sinds 1982 in bezit van de familie Reh. Gelegen in Vougeot beschikt het domein over een  indrukwekkend areaal wijngaarden. Verdeeld produceert het domein 18 verschillende herkomstbenamingen. Met 5 grand cru’s en 7 verschillende premier cru’s kan men spreken over een imponerend gamma. De 21 hectare wijngaarden hebben een hoge plantdichtheid en ziektes worden bestreden met insecten in plaats van pesticiden. Alles dus in harmonie met de natuur en het prachtige terroir.

 

 

Herkomstbenaming:

AOP Corton Charlemagne  Grand Cru

Druivenras(sen):

chardonnay

Wijngaard:

De wijngaard van de familie Reh beslaat hier 0,25 hectare en wordt bewerkt volgens de regels van de biodynamische wijnbouw. De bestaat voornamelijk uit “laves de Bourgogne”. De kenmerkende goudgele steensoort die men veel ziet in dit gedeelte van Bourgogne.

Vinificatie:

Fermentatie vindt plaats in eiken vaten waarvan 50% nieuw is. Tijdens de opvoeding vindt er regelmatig battonage plaats. Dit alles duurt 15 tot 18 maanden afhankelijk van de jaargang.

Houtopvoeding:

Ja

Smaakomschrijving:

Een wijn van één van de belangrijkste wijnen de noordelijke Côte de Beaune. De wijn heeft florale tonen als acacia en iets van wit fruit als peer. Het is een krachtige wijn met rijke smaak en volle lange afdronk.

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

10-12ºC

Bewaren:

Tot 10 jaar of langer na de oogst

Werkwijze:

Biologisch, biodynamisch

 

Extra informatie

Producent Domaine Bertagna