Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Condrieu

Schrijf de eerste review over dit product

Volle geur waarin honing, boter en mandarijn te ontdekken valt. Romige stijl wijn met sappigheid als een rijpe perzik en rondeur als van honingraatsnoepjes. 

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Gelegen tussen de steden Tupins-Semons en Condrieu ligt het prachtige en indrukwekkende wijngaardareaal van Domaine de Corps de Loup, waar volgens geschrift al wijn wordt gemaakt sinds 827. In 1991 kochten de gebroeders Daubrée een stuk grond gekwalificeerd als wijngaard, waar echter voornamelijk bomen en struiken stonden. Een tijd van noeste arbeid begon, zowel in de wijngaard met het aanleggen van de terrassen en het herplanten als met het restaureren van de gebouwen. Er is net zo lang gewerkt totdat er op hoog niveau wijn geproduceerd kon worden. Tot op heden is er 3 hectare beplant met wijnstokken, verdeeld over de Côte Brune en Côte Blonde. Afhankelijk van de regulatie van de overheid planten zij telkens bij. Vanaf het domein kijkt men op de Rhône aan de rechterkant, terwijl links de wijngaarden van de herkomstbenaming Côte Rôtie liggen. De naam van het domein, het lichaam van de wolf, komt van de vertelling dat hier de laatst gesignaleerde wolf in de regio gedood is. In 2003 is de familie Daubree klonale selectie gestart met oude variëteiten van de Serine (oude naam van Syrah), om deze te kunnen bestuderen en behouden. Op deze manier hebben zij nieuwe en eigen stokken gekweekt. De familie werkt met het vizier op de toekomst, wat voor hen vanzelfsprekend inhoud dat er met respect voor de natuur wordt gewerkt en waar het laten uitkomen van het terroir een doel op zich is. Tristan, de zoon van Martin en Lucette, is degene die het domein nu leidt. . Kijk de korte film over het domein op Youtube: https://youtu.be/TvpDsqY6UKc

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Condrieu,  Frankrijk

Druivenras(sen):

Viognier

Wijngaard:

De druiven die voor deze wijn gebruikt worden komen van 2 sub klimaten “Côte Bonette’ en ‘Lamberte’. De grond bestaat  uit zand, graniet en kalksteen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 10 jaar en gemiddeld is de opbrengst 36 hl/ha.

Vinificatie:

Er wordt biologisch gewerkt en al het werk in de wijngaard gebeurt handmatig. Na een zachte persing vindt een lange vinificatie plaats op lage temperatuur op RVS tanks. De malolactische gisting vindt plaats op houten vaten en de wijn oudert gedurende 6 maanden. De wijn wordt niet gefilterd en is hierdoor wat diffuus.

Houtopvoeding:

Ja, 6 maanden.

Smaakomschrijving:

Volle geur waarin honing, boter en mandarijn te ontdekken valt. Romige stijl wijn met sappigheid als een rijpe perzik en rondeur als van honingraatsnoepjes. 

Smaaktype:

Filmend & Rond

Alcohol:

13%

Serveren:

12ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Agriculture Raisonnée

 

Extra informatie

Producent Domaine de Corps de Loup