Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Chateau Teyssier, a.c. Saint Emilion Grand Cru 37 cl

Schrijf de eerste review over dit product

Zeer volle rode Saint Emilion Grand Cru van 85% merlot en 15% cabernet franc. Veel rood fruit en kruidige tonen kenmerken de geur. De smaak is vol en krachtig met verfijnde tannine en de afdronk is zeer lang.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Jonathan Maltus kwam in zijn jaren als dertiger in contact met een wijnmaker in Zuid-Frankrijk. In ruil voor hulp in sales leerde hij van deze wijnboer het vak van wijnmaker. De ontmoeting met deze wijnmaker veranderde zijn leven voorgoed. Twee jaar later, in 1994, kocht Jonathan Maltus het vervallen Château Teyssier om zijn droom te verwezenlijken: wijnen maken in Saint Emilion en dan de beste! Deze periode in de jaren negentig staat bekend als de periode dat nieuwe wijnmaakmethodes in opkomst kwamen in deze streek en de wijnmakers die dit introduceerden werden ook wel garagistes genoemd. Jonathan stond middenin deze nieuwe groep wijnmakers en al snel werd zijn single vineyard-wijn Le Dôme gerekend tot de top 3 wijnen van de streek. Nu meer dan 20 jaar later heeft Jonathan een indrukwekkend aantal wijnen, allen van geselecteerde wijngaarden met een bijzonder terroir. Het Chateau Teyssier is zijn thuis en de wijngaarden van dit chateau beslaan nu zo’n 20 hectare.

 

 

Herkomstbenaming:

AOC Saint Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk

Druivenras(sen):

85% merlot, 15% cabernet franc

Wijngaard:

Er staan zo’n 7 wijngaarden met een totaal oppervlak van 20 hectare aan de basis van deze wijn van Jonathan Maltus. De verschillende wijngaarden zijn gelegen bij de dorpen Saint Sulpice de Faleyrens en Vignonet. Het terroir bestaat uit voornamelijk zand en heeft een hoog ijzergehalte.

Vinificatie:

Na de oogst is er een strenge selectie in de kelders en een eerste inweking op edelstaal. Hierna wordt de wijn overgestoken naar eiken vaten, alwaar de malolactische gisting plaatsvindt. Opvoeding is zo’n 12 maanden.

Houtopvoeding:

Ja, 12 maanden

Smaakomschrijving:

Zeer volle rode Saint Emilion Grand Cru van 85% merlot en 15% cabernet franc. Veel rood fruit en kruidige tonen kenmerken de geur. De smaak is vol en krachtig met verfijnde tannine en de afdronk is zeer lang.

Smaaktype:

Krachtig & Robuust

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 10 jaar of langer na de oogst

 

Extra informatie

Producent Jonathan Maltus Wines