Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Ceppitaio

Schrijf de eerste review over dit product

In de geur direct veel rood fruit en een toets van vanille en kruidigheid. Zeer rond en zacht van smaak met een mooie lange afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

De Azienda Agricola Russo ligt in de gemeente Suvereto in de hoog Toscaanse Maremma. Vanaf de heuvels in de wijngaarden zijn de zee en het eiland Elba goed te zien. De familie Russo is al sinds vier generaties actief in de wijnbouw, maar pas sinds 1998 bottelen zij hun eigen wijnen. Naast de wijngaarden bezit de familie een olijvenboomgaard van negen hectare groot en een flinke kudde melkvee.

Herkomstbenaming:

IGT Toscane

Druivenras(sen):

Overwegend sangiovese grosso (55%) met cannaiolo, ciliegiolo, colorino, cabernet en merlot.

Wijngaard:

Deze wijn is vernoemd naar een kleine heuvel in de wijngaarden van de familie Russo, waar een plant groeit die in het Italiaans Ceppite heet. De herkomstbenaming is IGT Toscane, maar de wijngaarden liggen in de DOC Val di Cornia bij het dorp Suvereto.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst (65 hl/ha) is de eerste schilinweking en gisting op roestvrij staal. Na de malolactische gisting is er zowel een opvoeding op eiken (3e en 4e jaars), als op edelstaal. De wijn wordt gebotteld in de maand juni volgend op de oogst.

Houtopvoeding:

Ja, 6 maanden frans eiken.

Smaakomschrijving:

In de geur direct veel rood fruit en een toets van vanille en kruidigheid. Zeer rond en zacht van smaak met een mooie lange afdronk.

Smaaktype:

Rijk & Uitbundig

Alcohol:

13,5%

Serveren:

16-18ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Az. Agr. Russo s.s.