Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Cape Point Sauvignon blanc reserve

Schrijf de eerste review over dit product

De wijn toont een complexe reeks van rijp fruit, met doordringende kruidige tonen en een ongelofelijke mineraliteit in de geur. De smaak is rijk met een toets mint en een ongelooflijke afdronk.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

In het uiterste puntje van False Bay liggen de wijngaarden van Cape Point Vineyards. Dit unieke estate excelleert in witte wijnen van sauvignon blanc, chardonnay en sémillon. Cape Point Vineyards is gelegen op een landtong, die omringd wordt door zowel de Indische als Atlantische oceaan. Twee oceanen, die veel verkoeling brengen en zorgen voor een echt zeeklimaat. Hier profiteren de witte druiven van.  Sauvignon blanc en sémillon zijn hier stuivend en grassig, op een wijze zoals men die niet vaak in Zuid-Afrika tegenkomt. Cape Point is “groot” geworden onder leiding van de geprezen wijnmaker Duncan Savage. Hij heeft in 2016 Cape Point overgedragen aan zijn assistente Riandri Visser, die net als Duncan is afgestudeerd aan de Elsenburg Agricultural College. Voor Cape Point werkte zij onder meer bij Tierhoek en Tokara, alvorens vanaf 2014 te starten in de kelder van Cape Point. Cape Point Vineyards wordt gerekend tot de beste domeinen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

 

 

Herkomstbenaming:

WO Cape Point, Zuid-Afrika

Druivenras(sen):

92% sauvignon blanc, 8% sémillon

Wijngaard:

Cape Point Vineyards heeft de meest zuidelijke wijngaarden van de Kaap. De bodem op Cape Point bestaat voornamelijk uit Tabel Rock Mountain sandstone en is erg droog van karakter. De ligging is circa 1500 meter van zee.

Vinificatie:

De bodem van de wijngaard bestaat voornamelijk uit graniet. Er is geen schilinweking geweest en de wijn heeft 9 maanden op de lie gerijpt, op eiken vaten van 600 liter.

Houtopvoeding:

Ja.

Smaakomschrijving:

De wijn toont een complexe reeks van rijp fruit, met doordringende kruidige tonen en een ongelofelijke mineraliteit in de geur. De smaak is rijk met een toets mint en een ongelooflijke afdronk.

Smaaktype:

Puur & Eerlijk

Alcohol:

13,5%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

 

Extra informatie

Producent Cape Point Vineyards