Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Camino Romano magnum

Schrijf de eerste review over dit product

Veel jong rood en zwart fruit in geur en smaak. De smaak is elegant met fijne zuren en lekkere houttoets. De afdronk heeft weer lekkere zuren en is vrij lang.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Dominio Romano is een eigendom van de familie Cusiné bekend van het wijnhuis Pares Balta in Catalonië. In 2005 namen zij de beslissing om in Ribera del Duero een winery te starten die volledig in lijn is met het verleden van de streek. Met de kennis opgedaan in Priorat en Penedes maken zij een drietal wijnen die volledig in lijn zijn met het verleden van de streek Ribera del Duero.

 

 

Herkomstbenaming:

d.o. Ribera del Duero

Druivenras(sen):

100% Tinto Fino

Wijngaard:

Tinto Fino-stokken van 15 tot 30 jaar oud werden geselecteerd in verschillende delen van de streek en een tweetal percelen aangekocht. Het overige fruit wordt aangekocht bij boeren die dezelfde ideeën hebben over de wijnbouw als de familie. Zij zijn hier op zoek naar oude bushvines die vrijstaand en laag zijn. Dit mede om beschermd te zijn tegen de koude in de winter. De bodem bestaat voornamelijk uit zanderig kalkgesteente met mergel.

Vinificatie:

Na de oogst vindt de schilinweking plaats op temperatuur gecontroleerde rvs-tanks. Hier na volgt een rijping op grote eiken vaten van 400 liter van twee en drie jaar oud.

Houtopvoeding:

Ja, 8 maanden.

Smaakomschrijving:

Veel jong rood en zwart fruit in geur en smaak. De smaak is elegant met fijne zuren en lekkere houttoets. De afdronk heeft weer lekkere zuren en is vrij lang.

Smaaktype:

Rond & Vriendelijk

Alcohol:

14%

Serveren:

14-16ºC

Bewaren:

tot 5 jaar na de oogst

Werkwijze:

Biologisch gecertificeerd

 

Extra informatie

Producent Dominio Romano