Product was successfully added to your shopping cart.

2015 Brisa cabernet-merlot rosé

Schrijf de eerste review over dit product

Vrij diepe kleur met veel rood fruit en concentratie in geur en smaak. Typisch is het vele fruit en de zwoele tonen die men in de wijn proeft.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Login voor prijzen

Login voor prijzen

Details

Eén van de bekendste Chileense wijnmakers is ongetwijfeld Pablo Morandé, hij is de oprichter van Vina Vistamar. Pablo Morandé is de ontdekker van één van Chili’s bekendste wijngebieden; de Casablanca Valley. Sinds enkele jaren worden de wijnen bij Vistamar gemaakt door Irena Païva, een vrouw die in Europa veel ervaring heeft opgedaan. Iets wat duidelijk is terug te proeven in alle verschillende wijnen. Een Europese stijl van wijn maken, zorgt ervoor dat de wijnen velen aanspreken.

 

 

Herkomstbenaming:

Central Valley, Chili

Druivenras(sen):

Cabernet sauvignon & merlot

Wijngaard:

De Central Valley van Chili heeft een mediterraan klimaat en het gehele gebied kent grote temperatuurverschillen. De bodem varieert van zanderig tot kleihoudend met kiezelgesteente.

Vinificatie:

Na de oogst is er kort contact met de schillen, om een mooie wat donkere rosé kleur te krijgen. Wijnbereiding vindt plaats op temperatuur gecontroleerde vaten, om zo veel mogelijk fruitaroma te behouden.

Houtopvoeding:

Neen.

Smaakomschrijving:

Vrij diepe kleur met veel rood fruit en concentratie in geur en smaak. Typisch is het vele fruit en de zwoele tonen, die men in de wijn proeft.

Smaaktype:

Rond & Vriendelijk

Alcohol:

13%

Serveren:

8-10ºC

Bewaren:

tot 3 jaar na de oogst

Werkwijze:

Sustainable farming

 

Extra informatie

Producent Viña Vistamar